När du ser ljuset i tunneln, akta dej - det kan vara ett tåg..!

torsdag 13 juni 2013

Vildblommans dag

Liljekonvalj symboliserar lycka
Vildblommans Dag infaller just denna onsdag och den gick i regnets töcken.
 I varje fall i Skåne har det rätt som det regnat kommit en skur. Inte den mest idealiska dag för att gå ut och titta på vilda blommor. Därför har nog folk i gemen och som säkert inte varit medvetna om det speciella med Dagen ägnat sig åt helt andra saker och nöjt sig med att titta på sina favoritblommor på nätet?

Kanske har någon, som jag, funderat över dethär med synonymer;´samma betydelse men olika ord. De synonymer jag kan komma på till blomma är bara växt och planta. Kanske blomster också, förresten. Men sen är det oåterkalleligen stopp. Liljekonvaljen är en lyckobringande månadsblomma. Den symboliserar lycka, glädje, optimism och en ständigt ny vår.

Skulle språket bli väldigt torftigt utan synonymer eller skulle det bara bli mer lättfattligt? Alla risker för missförstånd utplånas för det finns bara ETT ord för varje sak. En blomma är en blomma. Snö är snö. Varken mer eller mindre.

Den som redan skriver kort och koncist kommer ju att använda ännu mindre utrymme för sina texter... Man undrar om det är bra eller dåligt?

Inga kommentarer: